Untitled
20 mei 2016
week 153: 13 t/m 19 mei

Laura heeft het op 13 mei weer heel goed gedaan op de Peuterspeelzaal. ’s Middags zijn Bas, Laura en ik naar de Speuldries geweest samen met tante Maartje en Eline. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld. Laura heeft vooral heel lang in de schommel gelegen; eerst lekker alleen, later met Bas en Eline en nog wat later met een andere jongen; ze lagen lekker tegen elkaar aan, met de oogjes dicht, te genieten van het zonnetje en het schommelen. Het was erg lekker weer en bij de zandbak was ook de waterpomp in gebruik, dus ze hebben ook lekker tot hun knieën in de modder gestaan. ’s Avonds hebben we “gebarbecued”. Ik kreeg de barbecue niet aan (ik was te zuinig met de aanmaakblokjes) en Mark was pas laat thuis van zijn werk. Het vlees heb ik uiteindelijk toch maar gewoon in de keuken gebakken, maar we hebben wel lekker in de tuin zitten eten, met lekkere “bbq”-dingen.
Op 14 mei heeft Mark in de tuin gewerkt en hebben Bas en Laura fijn buiten gespeeld. ’s Middags zijn we naar De Bikkels geweest. We hebben een stukje gewandeld en daarna hebben Bas en Laura fijn in de speeltuin gespeeld.
We zijn op 1e Pinksterdag, 15 mei, naar de Miljoenenlijn in Zuid-Limburg geweest, samen met opa en oma Van Mierlo, tante Monique, oom Anton, Esther en Lars. We zijn van Simpelveld naar Valkenburg gereden met de stoomtrein. In Valkenburg hebben we eerst ergens wat gedronken, daarna zijn we naar het centrum gewandeld. We hebben gezellig met zijn allen geluncht en zijn daarna langzaamaan weer terug gewandeld naar het station. Met de stoomtrein zijn we weer teruggegaan naar Simpelveld. Het waaide erg koud, maar het regende gelukkig alleen toen we op de terugweg in de trein zaten. We zijn nog even in de werkplaats gaan kijken, waar ze een locomotief aan het opknappen waren. Op de terugweg zijn we met zijn allen gaan eten in Ospel. Bas en Laura hebben vooral ook fijn gespeeld in de speelhoek.
Op 16 mei, 2e Pinksterdag, zijn we met zijn viertjes naar de Open Boerderijdagen van Campina geweest. Het was bij familie Van Lankvelt, waar ik kwam toen ik bij de ABAB werkte. We zijn in de stallen bij de koeien en de kalfjes geweest en in de melkstal, Bas en Laura hebben in het stro gespeeld en op skippy-koeien rond gewipt, ze zijn van de glijbaan geweest, hebben een (houten) koe gemolken en hebben op een traptractor rondgecrosst. Het was erg leuk geweest!
Laura is op 17 mei weer naar de Peuterspeelzaal geweest. Helaas is Laura niet tegen de juf gaan zeggen dat ze moest plassen en net voordat ik haar op kwam halen, had ze in haar broek geplast. Thuis heeft ze nog 3 (!) x in haar broek geplast. Na school zijn we gezellig bij oma Van Aerle op bezoek geweest.
We zijn op 18 mei naar de bibliotheek geweest, waar Bas en Laura zich weer goed vermaakt hebben met de boeken, de puzzels, en rondrennen… Toen we weer thuis waren, hebben Bas en Laura fijn samen in de tuin gespeeld.
Op 19 mei zijn Laura en ik bij opa en oma Van Mierlo in huis geweest, omdat ze het alarm kwamen aanleggen en opa en oma moesten allebei werken. Laura en ik hebben samen spelletjes gedaan, liedjes geluisterd, gepuzzeld en gekleurd. Laura maakte zich druk toen ze aan het boren waren; ze zei: “mama, die mensen maken oma’s huis kapot!” Na school kwamen tante Maartje en Eline op bezoek. Bas, Laura en Eline zijn fijn in de tuin gaan spelen en later is ook Jule uit Bas zijn klas nog komen spelen. Na het avondeten zijn Bas en Laura in bad geweest. ’s Nachts werd Laura hard huilend wakker; haar hele bed was nat… De rest van de nacht heeft ze bij ons in bed geslapen.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative